יהורם גאון

מוזיקה

מוזיקה

קריירת השירה של יהורם גאון

יהורם גאון נחשב בעייני רבים לזמר הלאומי של מדינת ישראל. גאון שרבים משיריו נחשבים לנכסי צאן ברזל במוזיקה הישראלית, החל את קריירת השירה שלו עם הצטרפותו ללהקת הנח"ל בשנת 1957. עם סיום שירותו בצבא, הצטרף גאון ל"תרנגולים" איתם היה שותף לאלבומו הראשון.
את אלבום הסולו הראשון שלו הוציא גאון בשנת 1965, ושמו "כל העיר מרכלת עלינו". גאון שזכה להצלחה רבה עם שיריו לאורך הקריירה הארוכה שלו זכה בפסטיבל הזמר לשנת 1969 בשני המקומות הראשונים, עם השירים "בלדה לחובש" ו"עץ אלון".
מכאן ואילך גאון החל להוציא אלבומים רבים וכך הפך למבוקש הן על ידי הקהל והן על ידי כותבי ומלחיני השירים. בשנת 1970 הוציא את האלבום "קסם מולדת", ובשנת 1971 הוציא גאון את אלבומו "אני ירושלמי" אשר כלל בתוכו את הלהיטים "הנני כאן", "השר מונטיפיורי" ועוד רבים. בשנת 1972 הוציא שני אלבומים נוספים ובשנת 1975 הוציא את אלבומו "אותך שרים" אשר כלל את הלהיטים, "אנחנו לא נפסיק לשיר" ו"בית אבי". בשנת 1977 הוציא שני אלבומים נוספים, "עוד לא אהבתי די" ו"שמש עולה".
בשנת 1982, הוציא גאון את האלבום "סמני דרך" אשר כלל בתוכו את השירים "על כל אלה", "סימני דרך" ואת גרסתו לשיר "הכניסיני תחת כנפך". בשנת 1984, הוציא יהורם את האלבום "אמצע הדרך" ובו הלהיט "בפרדס ליד השוקת" אשר זכה להצלחה רבה ואף דורג במקום השני במצעד הפזמונים. בשנת 1986, הוציא את האלבום "אלף נשיקות" שזכה גם הוא להצלחה רבה בעייני הקהל. בשנת 1988, הקליט יהורם דואט יחד עם ירדנה ארזי בשיר "אדם אחר". השיר זכה להצלחה גדולה ודורג במקום ה-10 במצעד הפזמונים.
גם בשנות ה-90 לא חדל גאון מלפרסם אלבומים, עליהם נמנו האלבום "נשמה" אשר יצא בשנת 1992. ובשנת 1996 הוציא אלבום אשר נשא את שמו. בשנת 2013, הוציא גאון את האלבום "כביום היוולדי" שאת שיריו כתב והלחין עמיר בניון. בשנת 2017, הוציא את האלבום "תפילת האדם" לשיריו ומנגינותיו של עובדיה חממה. ובשנת 2019 שחרר גאון את הסינגל "אם רק תסכימי" יחד עם עידן רייכל לכבוד יום הולדתו ה-80.
גאון השתתף בהרבה מאוד פסקולי סרטים בין שהשתתף בהם ובין אם לא: "קזבלן", "טוביה ושבע בנותיו" "סיירים", "מרגו שלי", "המלחמה לאחר המלחמה", "הפריצה הגדולה", "מבצע יונתן" ו"לופו".
הדימוי של גאון כזמר לאומי הביא לבחירתו לשיר בטקס קבלת פרס נובל לשלום ב-1994, בו זכו יצחק רבין ושמעון פרס. בביקורו של האפיפיור יוחנן פאלוס השני במרץ 2000, בבית הנשיא עזר ויצמן, נבחר גאון בזכות היותו זמר לאומי, להופיע בפני האפיפיור. בשנת בשנת 2019, לרגל חגיגות יום הולדתו ה-80 של גאון, נערך לכבודו מופע הנקרא "שרים בגאון" בכיכר ספרא בנוכחות ראש הממשלה, ראש העיר, ו4,000 מתושבי ירושלים, מופע בו הופיעו אומנים רבים בשיריו.

בשנת תשס"ד (2004) הוענק לגאון פרס ישראל, וכך כתבו חבר השופטים "ועדת השופטים החליטה להעניק את פרס ישראל לשנת תשס"ד למר יהורם גאון על תרומתו ועל הישגיו המשמעותיים בתחום הזמר העברי".


גאון ידוע בחיבתו וזיקתו לפיוטי אבותיו ולשפת הלאדינו, לשם כך הוציא יהורם מספר אלבומים ואוספים אשר בתוכם שירים בשפת הלאדינו כמו, "רומנסות בלאדינו" (1969), "רומנסרו ספרדי" (1969), "פיוטים לשבת נוסח יהודי ספרד" (1978) ועוד.
גאון הרבה לבצע שירי אהבה לארץ ישראל ולירושלים בהם, "שלום לך ארץ נהדרת", "מעל פסגת הר הצופים" ועוד.
גם כיום יהורם גאון ממשיך ליצור מוזיקה יהודית, ישראלית, שורשית וענוגה. וממשיך לרגש ולחמם את ליבם של רבבות מאזיניו. גאון ממשיך לצעוד בדרכו העקבית, דרך המוזיקה היפה והמלודית בה כל שיר הוא סימן דרך במשעולו היהודי ישראלי !

הופעות2
4

יהורם גאון

האתר הרשמי

Other languages