יהורם גאון בתיאטרון
"כשהגעתי לתיאטרון, חשתי מרחף" כך מסכם גאון את הגעתו הראשונה לחזרות בהצגתו הראשונה "כנרת,כנרת". גאון בהחלט ריחף ופרח יחד עם התיאטרון הישראלי, אשר הצמיח אותו לשחקן שהוא היום.
גאון הופיע על הבמה המקצועית שלו בפעם הראשונה בשנת 1961, בהצגה "כנרת,כנרת" אותה כתב נתן אלתרמן, לצד שחקנים כמו חנה רובינא, גילה אלמגור אברהם בן יוסף,זלמן לביוש עודד תאומי, אברהם חלפי ועוד.
שנה לאחר מכן הופיע גאון בהצגה אחרת הנקראת "טורא" אותה כתב יוסף בר יוסף. ובה לראשונה גילם גאון דמות מזרחית, המבטאת מצוקה כלכלית וחברתית. בשנת 1963 שיחק גאון בהצגה "וויצק" אותה כתב גיאורג ביכנר. ובשנת 1964, שיחק לצידו של עודד תאומי בביומו של עודד קוטלר, בהצגה "צ'יפס על כל דבר".
שנתיים מאוחר יותר עלה גאון אל הבמה עם המחזמר "קזבלן" אשר נכתב על ידי יגאל מוסינזון ובויים על ידי יואל זילברג. ההצגה זכתה להצלחה מסחררת והוצגה שש מאות פעמים, גאון זכה לפרסום רב ממדים בעקבות הצלחה המחזמר, קהלים מכל הארץ הגיעו לצפות במחזמר. ועד היום הוא נחשב בעיני רבים למחזמר המוצלח ביותר בתולדות התיאטרון הישראלי. בעקבות הצלחת המחזמר הבמאי מנחם גולן החליט ליצור סרט המבוסס עליו בו כיכב גם כן יהורם, הסרט זכה להצלחה דומה וניתן לאמר כי "קזבלן" הייתה מקפצת המדרגה של יהורם בעולם המשחק.
עשר שנים לאחר שעלה עם המחזמר "קזבלן" הופיע גאון בהצגה "פעם בשנה" לצד השחקנית גילה אלמגור איתה שיתף פעולה רבות גם בתיאטרון וגם בקולנוע. בשנת 1982, עלה המחזה "בנים חורגים לאלוהים" בביומו של יואל זילברג, ובו שיחק גאון בתפקיד הראשי.
בשנת 1989, ניסה גאון ליצור גרסה מחודשת למחזמר המצליח "קזבלן", יהורם שהיה כל כך בטוח בחידוש המחזמר, כשל באופן גדול בקופות, כישלון כה גדול שהוביל עד לכדי פשיטת רגל של יהורם גאון.
לאחר גיחה של כמה שנים בשנת 2007, יהורם חזר אל בימת התיאטרון עם המחזמר "כמו בסרט", אותו כתב שלומי מוסקוביץ. במחזמר גאון שיחק את עצמו והופיע לצד זמרים דוגמת, שלומי שבת הראל מויאל ועוד.
כעבור שנה העלה גאון את המופע שלו, "בכל הכבוד" מופע שבו סיפר את הביוגרפיה שלו, האירועים הדרמטיים הגדולים אשר חווה, סיפורי הקריירה השירים החדשים וגם להיטים גדולים. במופע יהורם גאון שר שירים רבים אשר אותם ביצע לאורך הקריירה שלו.
בשנת 2010 במסגרת הצגות החנוכה השתתף גאון בהצגה "סבא אליעזר והגזר" בה גילם את הדמות הראשית. שנה לאחר מכן שיחק שוב פעם בהצגה לצידה של גילה אלמגור, "ביקור הגברת הזקנה" מחזה מאת פרידריך דירמאט ההצגה זכתה לביקורות טובות בקרב המבקרים.
בשנת 2016, עלה גאון עם ההצגה "אדוני שר האוצר" שנכתב על ידי שלמה משיח. גאון ששיחק את התפקיד הראשי שר האוצר, זכה לתשבוחות על תפקידו וביקורות טובות.
גאון ממשיך כיום לשחק במחזות והצגות וכנראה עוד ימשיך שנים רבות להיות חלק מהתרבות של מדינת ישראל, כשחקן קולנוע, כשחקן תיאטרון או כזמר גאון תמיד יהיה שם ויתן הופעה בלתי נשכחת.